Kema
+4
anček
Elvis
LuLiBuC
itrP
8 posters
V-RAZGLEDNA :: Šola
Stran 1 od 1
Re: Kema
ej ma kema je tku zakon,....mi u postojni smo hodili sam h kemi, drugo pa smo use prešpricali!!!
POSTOJNA ROX
POSTOJNA ROX
LuLiBuC- Število prispevkov : 9
Registration date : 26/09/2007
Bi prosu če bi lahko en napisu na forum al pa na list pa skreniru pa dau na forum ker bi rabu ker sm v tork prašan(računam na ano)
to so naloge iz testa k jih ne znam rešt.
Koliko g in koliko L ogljikovega dioksida pri 25C in 98Kpa moramo uvesti v panico da dobimo 12,17g oborine?
in še ena naloga iz druge skupine
Koliko g in koliko L amoniaka pri 19C in 120Kpa nastane pri alkalni hidrolizi 45,7g sečnine?
Hvala za pomoč
to so naloge iz testa k jih ne znam rešt.
Koliko g in koliko L ogljikovega dioksida pri 25C in 98Kpa moramo uvesti v panico da dobimo 12,17g oborine?
in še ena naloga iz druge skupine
Koliko g in koliko L amoniaka pri 19C in 120Kpa nastane pri alkalni hidrolizi 45,7g sečnine?
Hvala za pomoč
Elvis- Število prispevkov : 123
Registration date : 25/09/2007
Joj Luka zdj si me pa dubu....ej jst teh tekstnih nalog sploh ne štekam že u testu nism znala....dej mi karkol drucga- risat orbitale...karkol sam tega ne sori ...mejbi pa špeli šteka ...
anček- Število prispevkov : 99
Registration date : 27/09/2007
anček je napisal/a:Joj Luka zdj si me pa dubu....ej jst teh tekstnih nalog sploh ne štekam že u testu nism znala....dej mi karkol drucga- risat orbitale...karkol sam tega ne sori ...mejbi pa špeli šteka ...
Ni panike. sej drugo pa več al mn znam. hvala vseen
a mogoče kdo ve kako narest poročilo za kemo? mislm a mormo usako snov posebi opisat pa narisat ..k vseh snovi sploh nismo mel (npr. apnenec) pa jst sploh ne vem kaj smo delal pr vajah mi smo sam neki segreval oz. horjak uglavnm če mo kdo kkšno idejo kr na plan z njo..
Veš kaj me zanima če bi kdo vedu. Tist k računaš iz tele formule: PV=nRT in potem morš vn izračunat V in pol obrneš pač enačbo. Mam pa problem k morš zračunat n. formula je:
N= m/M oz. obratno, ne vem točn, in kje pol jst dobim veliki M?? Pa še kje dobim R ? a je to že kej naprej določen al kako se to dobi?
Grazie
N= m/M oz. obratno, ne vem točn, in kje pol jst dobim veliki M?? Pa še kje dobim R ? a je to že kej naprej določen al kako se to dobi?
Grazie
R maš že podan in njegova vrednost je 8,31 KPaL /mol K to je pa vse kar vem..
M = št. elektronov, da ga pa zračunaš za molekule pa rabš periodni sistem. V periodcu maš masno pa vrstno št. vsakega elementa. Ti gledaš vrstno se mi zdi, nism zihr.
Kamahl- BurekMajster
- Število prispevkov : 139
Registration date : 24/09/2007
a zna kdo ta puručiu narest ...mislm a je že kdo...jst nimam blage kako to narest :S
ej anči napredvaala sm pr kemi sam še 7 stvari nimam u razpredelnci..a ma kdo use rešn pa tud une dve naloge uspodi
spelck- Ljubljanske mlekarne
- Število prispevkov : 46
Registration date : 26/09/2007
Evo. Test za kemijo.
http://www.file.si/files/dtt0c8sich8jf2pocidu.jpg 1.del
http://www.file.si/files/fm8wsgg7382gc7kx0yak.jpg 2.del
Pa če prosm še kdo napiše kaj pišemo sploh.
hvala
http://www.file.si/files/dtt0c8sich8jf2pocidu.jpg 1.del
http://www.file.si/files/fm8wsgg7382gc7kx0yak.jpg 2.del
Pa če prosm še kdo napiše kaj pišemo sploh.
hvala
tale test k ga je elvis objavu...pride v upoštev sam druga stran brez zadne naloge k pač na prvi strani k je hibridizacija smo že pisal
pišemo pa: izomerijo (power point)
IUPAC nomenklaturo
vrste formul (power point)
snov je pa napisana na unm k ma ona na power pointu k nm je tud poslala ...sej so linki tuki na forumu...drgač so pa še listi k nm jih je ona dala k so vaje gor pa en deu snovi je gor (IUPAC)...mislm da je to to kar pišmo ...zadne snovi naj ne bi pisal ( lastnosti ogljikovodikov....)
pišemo pa: izomerijo (power point)
IUPAC nomenklaturo
vrste formul (power point)
snov je pa napisana na unm k ma ona na power pointu k nm je tud poslala ...sej so linki tuki na forumu...drgač so pa še listi k nm jih je ona dala k so vaje gor pa en deu snovi je gor (IUPAC)...mislm da je to to kar pišmo ...zadne snovi naj ne bi pisal ( lastnosti ogljikovodikov....)
pizda,tezk zgleda....jebemu matr jst sm si pa glih uno ene 2x prebrau lastnosti CH
Riggie- Število prispevkov : 94
Registration date : 15/09/2007
Riggie je napisal/a:pizda,tezk zgleda....jebemu matr jst sm si pa glih uno ene 2x prebrau lastnosti CH
čeh
V-RAZGLEDNA :: Šola
Stran 1 od 1